Locația insulei Tenerife
Insula Tenerife este poziționată la Sud-Est față de insula Gran Canaria, la o distanță de doar 60 kilometri și la Sud-Vest de insula La Gomera, la 30 kilometri distanță. Ca și formă este triunghiulară (triunghi isoscel), având ca vârfuri: la est – vârful Anaga, la vest – vârful Teno și la sud – vârful Rasca, cea mai lungă distanță fiind între Anaga și Teno de aproximativ 84 kilometri
Este cea mai mare insula din Arhipelagul Canariot cu o suprafață de 2034.21 kilometri și este cea mai înaltă insulă din lume, fiind situată la Nord de Tropicul Racului, la 300 kilometri de Africa și la 1000 kilometri de Peninsula Iberică.
Este cea mai mare insula din Arhipelagul Canariot cu o suprafață de 2034.21 kilometri și este cea mai înaltă insulă din lume, fiind situată la Nord de Tropicul Racului, la 300 kilometri de Africa și la 1000 kilometri de Peninsula Iberică.

Tenerife este a zecea cea mai înaltă insulă din lume.
Materialele din care insula se constituie sunt aproape exclusiv de tip eruptiv: acumulări de lavă (trahite, bazalturi) și proiecții vulcanice (cenușă, lapilli, zgură vulcanică) datorită erupțiilor vulcanice numeroase care au dat uniformitate solului. Eroziunea a acționat intens, remarcându-se astfel zone cu suprapuneri succesive sau zone unde au fost descoperite cele mai vechi materiale (Anaga, Teno și Adeje).
48.60% din suprafața insulei Tenerife este declarată zonă protejată. Pe lângă Parcul Național Teide care a fost declarat Patrimoniu Mondial în 2007 de către Unesco, Tenerife mai are 42 de zone protejate. De asemenea, Vulcanul Teide atrage un număr semnificativ de turiști datorită mărimii sale impozante de 3718 metri, fiind cel mai înalt vulcan din Spania.
Tenerife este insula cea mai populată din Spania, cu aproximativ 908.000 locuitori. Insula este împărțită în 31 de municipalități organizate în 8 județe. Concentrația cea mai mare de locuitori se găsește în zona metropolitană Santa Cruz cu 206.593 locuitori (cam 25% din populație) și La Laguna cu 151.718 locuitori. Deși insula prezintă un echilibru între diferitele municipalități, există zone, cum ar fi cele turistice (Adeje, Arona), care prin activitatea lor atrag un număr mare de locuitori. Orașele cu peste 25.000 de locuitori sunt: Arona, Adeje, La Orotava, Granadilla de Abona, Los Realejos, Puerto de La Cruz și Candelaria. Cea mai mică populație este în orașul Vilaflor cu 1804 locuitori.
Tenerife a avut mai multe denumiri de-a lungul timpului. Vechii locuitori guanche numeau insula Achined, Achinet sau Chenet (după vocabularul berber). Denumirea de “guanche” vine din alăturarea cuvintelor “aguan-achined”, însemnând descendent sau fiu al pământului. Romanii numiseră insula “Nivaria“ datorită zăpezii de pe vulcanul Teide. Bontier și Le Verrier (sec. XIV și XV) o numeau “Insula Infernului“ datorită erupțiilor care aveau loc. Benahaoritii (aborigenii insulei La Palma) o numeau “Tene” (munte) și “Ife” (alb), adică Muntele Alb, iar spaniolii au adăugat un “r”, ajungându-se la denumirea actuală de “Tenerife”.
Urmărește-ne pe
Instagram
Informații utile
Protecția datelor
Contactează-ne
Despre companie
Termeni și condiții
Contactează-ne
Calle Montana Clara Nr 6, C.C. Laurisilva, Local 6 I
L-D 9-21

Copyright © 2025. All rights reserved.
Intră în clubul nostru
Bucură-te de cele mai proaspete noutăți de pe insulă și de toate ofertele noastre.
Copyright © 2025. All rights reserved.